Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΠΕΡΙ ΤΙΤΑΝΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ






ΠΕΡΙ ΤΙΤΑΝΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


Η Γεφυρα της αγαπης του τιτανικου  γεφυρωνεται επανω σε πραγματικα συναισθηματα, όπως θυσια, αγαπη όχι εφημεροι ποθοι, κλπ Ποσο απεχει η τρελλα από τον ερωτα ? Κι αν η ψυχη εχει τα δικα της τοπια ποιος είναι ο δευτερος πλανητης της? Ο ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΓΚΑΛΙΜΠΕΡΤΙ είναι ισως ο μονος ιταλος στοχαστης που ασκει & το επαγγελμα του φιλοσοφου & εκεινο του ψυχαναλυτη. Βεβαιως χωριζει τον ερωτα , στην μοιρα που εμεις προσωπικα δεν συμφωνουμε καθολου μαζι του.
Ο ερωτας πρεπει ναναι κατι ηρεμο να εχει λεπτoτητα εμπιστοσυνη, παρηγορια να γεφυρωνει το προσωπο με την ψυχη, να εχει κατανοηση, συμμετοχη, ευγενεια σεβασμο, παθος που αγγιζει την ψυχη να μην μολυνει τα σωματα να είναι η γεφυρα των ερωτευμενων εν μεσω του ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ, μονον ετσι φερει την σφραγγιδα της αιωνιας πιστης. Πιστευουμε το αντιθετο από τον Πλατωνα ότι  οι ερωτευμενοι μπορουν να πουν τι ακριβως θελουν ο ενας με τον αλλον, δεν μπορει να τους δενει μονον η σαρκικη ηδονη μεταξυ μεταξυ τους. Η Τιτανικη λοιπον γεφυρα, αυτά τα χαρακτηριστικα εχει με κεντρο βαρους φυσικα την ΑΓΑΠΗ & ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ.
Η Τιτανικη γεφυρα βασιζεται στην αναστασιμη ζωη …του πραγματικου ερωτα- αγαπης, τον θανατο δεν τον υπολογιζει γνωριζοντας ότι υπαρχει ανασταση ….ολα πλεον είναι εφήμερα & το μονο που μενει είναι η πραγματικη αγαπη- διακονια & σεβασμος. Καποιοι ανθρωποι διελυσαν τα σπιτια τους κυνηγωντας τον ερωτα τους, διαλυσανε την τιτανικη γεφυρα της αγαπης.Ο Ερωτας δεν θα πρεπει να ξεπερνα το καπριτσιο η τη σεξουαλικη επιθυμια αυτή δεν είναι απελευθερωση. Αυτή εναι η τιτανική γέφυρα μιας πραγματικής αγαπης. Αλλως η πραγματική αγάπη δεν γεφυρώνεται.

ΕΥΧΕΣ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου