Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ.


Πατριάρχης Ρουμανίας: ''Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα''

roumanias
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Με μεγαλοπρέπεια ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου του Νέου, εφόρου και προστάτου του Βουκουρεστίου.
Ο φετινός εορτασμός έχει μια ξεχωριστή ευλογία, διότι στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας μεταφέρθηκε τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.
Να αναφερθεί ότι το λείψανο μετέφερε στην Ρουμανία ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, μετά από αίτημα του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.
"Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, γι΄αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την ευλογία του να μεταφέρει ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, τμήμα λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στην Ρουμανία'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ρουμανίας.
Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Δανιήλ, αναφέρθηκε στα πολυρίθμητα θαύματα που επιτελεί ο Άγιος Νεκτάριος, τονίζοντας ότι ''εκατοντάδες Ρουμάνοι πιστοί φτάνουν καθημερινά στην Αίγινα, ζητώντας από τον Άγιο να τους θεραπεύσει από ασθένειες, όπως καρκίνο, κατάθλιψη, κινητικά προβλήματα κ.α."
Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, ανέφερε ότι σήμερα είναι μια ημέρα γεμάτη ουράνια δώρα.
"Με χαρά αλλά και συγκίνηση, βρίσκομαι εδώ σήμερα, μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη, για να μεταφέρω στον λαό της ρουμανίας το δεξί χέρι του Αγίου Νεκταρίου'', ανέφερε ο κ. Εφραίμ.
Επίσης τόνισε: ''Μακαριώτατε, όπως και εσείς αναφέρατε, πολλοί Ρουμάνοι επισκέπτονται την Αίγινα για να προσκυνήσουν τον Άγιο. Οι επισκέψεις αυτές συμβάλλουν στην ανάπτυξη των διορθοδόξων σχέσεων, αλλά και στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών''.
Κλείνοντας ο κ. Εφραίμ μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ενώ απεύθυνε θερμές ευχαριστίες για την λαμπρή υποδοχή.
Νωρίτερα παρουσία του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ρουμανίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο Κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο "Άγιος Νεκτάριος''.
Μετά το πέρας των εγκαινίων ο Πατριάρχης Ρουμανίας , υπογράμμσε τη σημασία του νέου κέντρου, τονίζοντας ότι "θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν για την ανακαίνηση αυτού του παλαιού κτηρίου. Συγχαρητήρια και ελπίζω, αυτό το κέντρο να σας ενισχύσει στην πνευματική σχέση με τον Άγιο Νεκτάριο".
roumanias1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου