Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

OI MYTHBUSTERS ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ


Οι Mythbusters διαλύουν τον μύθο του ''Τιτανικού'': ο Τζακ δε χρειαζόταν να πεθάνει
όμως ο Ντι Κάπριο θα μπορούσε να ζήσει. Δείτε το επεισόδιο
Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου
Σ' ένα special επεισόδιο αφιερωμένο στην 3D επανέκδοση του «Τιτανικού» του Τζέιμς Κάμερον, οι δημοφιλείς Mythbusters επιστήμονες του Discovery Channel αναπαριστούν τις συνθήκες και τις θερμοκρασίες της τελευταίας σκηνής της ταινίας και αποκαλύπτουν: ο Τζακ θα μπορούσε να είχε επιβιώσει. Φτου!
Οι φήμες θέλουν ότι ο Τζέιμς Κάμερον, αναβιώνοντας το μελόδραμα του «Τιτανικού» σε 3D τα άκουσε για ακόμα μία φορά ένα χεράκι από τους θαυμαστές του, οι οποίοι με tweets, mails, posts, blogs του το έκαναν ξεκάθαρο: είναι σαδιστής. Εκανε την Ρόουζ εγωίστρια, τον Τζακ αφελή και έγραψε ένα τέλος στην ταινία που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Χωρούσαν και οι δύο πάνω στην πόρτα του ναυαγίου. No one had to let go.
Ο σκηνοθέτης (και μάστορας του marketing) λοιπόν σκέφτηκε να απευθυνθεί στο εκκεντρικό κι αγαπημένο δίδυμο ερευνητών του Discovery Channel, «Mythbusters».
Κι εκείνοι, αφιέρωσαν ένα επεισόδιο στο να μελετήσουν τις συνθήκες που περιγράφει το σενάριο, να κατασκευάσουν ένα πιστό αντίγραφο της πόρτας, αλλά και τις ίδιες θερμοκρασίες που φυσιολογικά θα κυριαρχούσαν το μοιραίο βράδυ του ναυαγίου, να υπολογίσουν το χρόνο μέχρι τη διάσωση και να ... αναπαραστήσουν οι δυο τους το γεγονός!
Μόνο έτσι μπορούσαν να διαβεβαιώσουν τον Κάμερον: είχε δίκιο που έπνιξε τον Τζακ ή θα μπορούσε να έχει ζήσει αυτός ο έρωτας για πάντα; (ή τουλάχιστον καμιά 50αριά χρόνια!)
Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου