Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Μαριαλένα Ανδρέου: Το Αρχαίο Ελληνικό Κάλλος!...


Μαριαλένα Ανδρέου: Το Αρχαίο Ελληνικό Κάλλος!...

Μαριαλένα Ανδρέου: Το Αρχαίο Ελληνικό Κάλλος!...

Πολλές φορές οι σύγχρονες Ελληνίδες θυμίζουν πολύ τις αρχαίες Ελληνίδες προγόνους μας, που έδιναν πολύ μεγάλη έμφαση στην ωραιότητα της ψυχής και τού πνεύματος, χωρίς να παραβλέπουν και την αρμονία που χαρίζει ο Θεός στον άνθρωπο λόγω του κάλλους, όπως η πανέμορφη και ταλαντούχος ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια, Μαριαλένα Ανδρέου!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
ΕΚΠΛΗΞΗ πρώτου μεγέθους μάς ετοίμασε η πασίγνωστη και πανέμορφη Ελληνίδα ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια, Μαριαλένα Ανδρέου, αφού μας έστειλε μερικές φωτογραφίες αρχαιοελληνικού κάλλους, που δημοσιεύονται για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα μας(!!).
Και δεν γινόταν διαφορετικά!..
Η Μαριαλένα Ανδρέου δεν είναι μια τυχαία φίλη μας!.. Έχει πολλές περγαμηνές καταξίωσης στον καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό χώρο, ενώ ως μοντέλο εκπλήσσει και καταπλήσσει όλους όσους την παρακολουθούν από κοντά με τις υπέροχες δημιουργικές εμπνεύσεις της!..
Σήμερα η Μαριαλένα Ανδρέου μας εξέπληξε με την αρχαιοελληνική της εμφάνιση!.. Θα μου πείτε βοήθησε λίγο και το χέρι του μαΐστορα της φωτογραφικής τέχνης κ. Βασίλη Ζαχαριάδη, αλλά η δημοφιλής καλλιτέχνιδά μας, με τις φωτογραφίες αυτές ήθελε να μας θυμίσει τα αρχέγονα στοιχεία της φυλής μας, που δεν είναι άλλα από την ωραιότητα της ψυχής, του πνεύματος και του σώματος! Και ας εξηγήσουμε γιατί:
Ομορφιά της ψυχής!..
Η ομορφιά της ψυχής είναι το στολίδι του εσωτερικού ανθρώπου. Είναι το αμάγαλμα της ωραιότητα, η ουράνια καλλονή, η θεϊκή ομορφιά!
Η Μαριαλένα Ανδρέου μάς έχει δώσει δείγματα ανώτερης εσωτερικής μορφιάς. Ενός ψυχικού μεγαλείου , που για τα σημερινά δεδομένα θεωρείται πραγματικός άθλος! Και μόνο το γεγονός ότι για να επιτύχει την εσωτερική αυτή ομορφιά, κοιτάζει πάντα να εναρμονίζει το συναίσθημα με την αισθητική, αυτό τα λέει όλα!
Πρόκειται για ένα κορίτσι, που στολίζει την ψυχή της με όλα εκείνα διαμάντια και τα σμαράγδια και πετράδια, που την κάνουν να φαντάζει σαν ένα ακτινοβόλο πνεύμα, αφού η ψυχή της αστράφτει κι αυτή από τη εσωτερική της ομορφιά, έτσι όπως επιτάσσουν οι κανόνες της λογικής και της ανθρωπιάς! Πραγματική ψυχούλα!..
Και το λέμε αυτό διότι η Μαριαλένα Ανδρέου δεν είναι μόνο όμορφη στην εμφάνιση. Φροντίζει να είναι πάντα όμορφη και εσωτερικά, κάτι που δεν φαίνεται, όπως ακριβώς το ανθηρό ρόδο στον κάλυκά του! (Γρηγόριος ο Θεολόγος)
Ομορφιά του πνεύματος!..
Η Μαριαλένα Ανδρέου είναι μια καλλιεργημένη κοπέλα με πανεπιστημιακές σπουδές της ξένης φιλολογίας. Αλλά, πέραν των σπουδών της, έχει αυτό που λένε πολλοί: ένα ακτινοβόλο μυστήριο!
Τι έλεγε ο Αϊνστάϊν; «Δεν υπάρχει πιο όμορφη εμπειρία από το μυστήριο. Είναι η πηγή της αληθινής τέχνης, αλλά και της επιστήμης»!
Ακόμη και τα προφίλ που ανοίγει στο διαδίκτυο έχουν μια δική τους ιδιαιτερότητα, μια μουσικότητα στην έκφραση, όπως είναι η ίδια η φωνή της (γνήσια απόγονος αρχαίας Ελληνίδας)!
Αυτός και ο λόγος που έρχεται στο νου μας ο Λα Μπρυγιέρ, που έλεγε ότι: «Δεν υπάρχει πιο ωραίο θέαμα από το όμορφο πρόσωπο και δεν υπάρχει μουσική πιο γλυκιά από το ήχο της φωνής της αγαπημένης»!
Όταν ρώτησα μια φορά τη Μαριαλένα τι είναι γι’ αυτήν ομορφιά, μου απάντησε με τα λόγια του Σίλερ Φρίντριχ: «Ένας σοφός μπορεί να φτάσει στην αλήθεια. Την ομορφιά, τη φτάνει η ευαίσθητη ψυχή. Είναι πλασμένη η μία στην άλλη»!!
Ομορφιά του σώματος!..
«Δες πώς φυτρώνουν τα κρίνα στο χωράφι, δε μοχθούν και δεν υφαίνουν κι όμως, ούτε ο δοξασμένος Σολομώντας δεν ντυνόταν με τέτοια χάρη» διαβάζουμε στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (6.28-29).
Υπάρχουν, όμως, και στη σύγχρονη ζωή λουλούδια που έχουν τη μορφή αγγέλου ή ανθρώπου!
Για το λουλούδι της ζωής που λέγεται Μαριαλένα Ανδρέου η ομορφιά του σώματος μάς θυμίζει έναν φιλόσοφο (αν δεν με απατά η μνήμη ήταν ο Κ. Κόλτον), που έλεγε κάτι διαχρονικό και πολύ σοφό: «Ένα όμορφο κορμί μπορεί να προσελκύσει πραγματικούς θαυμαστές ή θαυμάστριες, όμως για να τους συγκρατήσεις χρειάζεται η ομορφιά της ψυχής»!
Ιδού, λοιπόν, γιατί η Μαριαλένα Ανδρέου, αυτή η πραγματική Ελληνίδα καλλονή, η γνήσια απόγονος του αρχαίου ελληνικού κάλλους, μας αναγκάζει να προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα και να στολίζουμε όχι μόνον το σώμα, αλλά και την ψυχή με τα στολίδια της ανθρωπιάς!
Είναι τα μόνα λουλούδια που δεν μαραίνονται!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου