Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ


Αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ

Θέατρο Badminton 19 & 20 Ιανουαρίου 2013.

Αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ με τα Αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού. Μεγάλα αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού τιμούν τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ρούντολφ Νουρέγιεφ (6 Ιανουαρίου του 1993). Από το 1983 έως το 1989, ο Νουρέγιεφ διετέλεσε διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού. Κατά την παραμονή του, έφερε μια νέα πνοή στο μπαλέτο, προσκάλεσε αρκετούς σύγχρονους χορογράφους και καθηγητές και ανέβασε πολλά αριστουργηματικά μπαλέτα.



Το γκαλά των αστεριών του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με ορισμένες από τις πιο σημαντικές χορογραφίες του Νουρέγιεφ, καθώς και ρόλους που τον έκαναν γνωστό σε όλη την υφήλιο. Το Θέατρο Badminton έχει την τιμή να φιλοξενήσει αυτό το αφιέρωμα στον αξεπέραστο αστέρα του χορού, με τη συμμετοχή των κορυφαίων σολίστ του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, του παλαιότερου συγκροτήματος μπαλέτου στον κόσμο. Μια επιλεγμένη ομάδα από Αστέρια (Etoiles) και Σολίστες της Όπερας του Παρισιού ανέλαβε να αποδώσει με το μοναδικό της τρόπο μια ποικιλία αριστουργημάτων του κλασικού ρεπερτορίου, προς τιμήν του αξεπέραστου αστέρα του χορού.



Στο πρώτο μέρος του γκαλά παρουσιάζονται αποσπάσματα από τη «Ραϊμόντα» και τη «Λίμνη των Κύκνων», στην κατά Νουρέγιεφ χορογραφική εκδοχή, δύο μπαλέτα με τα οποία ο Νουρέγιεφ μεγαλούργησε και σαν χορευτής και σαν χορογράφος. Στο δεύτερο μέρος θα απολαύσουμε αποσπάσματα από «Ραϊμόντα», «Ζιζέλ» και μία από τις πιο αγαπημένες χορογραφίες του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, τη χορογραφία του Jose Martinez “Mi Favorita”. Τα Αστέρια του Μπαλέτου που πρωταγωνιστούν είναι η πολυτάλαντη Agnès Letestu και ο Stéphane Bullion που ερμηνεύουν αποσπάσματα από τη «Ραϊμόντα» και τον «Λευκό Κύκνο» από τη «Λίμνη», ο Josua Hoffalt και η Muriel Zusperreguy που απογειώνουν τη «Ζιζέλ» και η εξαιρετική Ludmila Pagliero στο “Mi Favorita”.



Όλοι οι χορευτές που πρωταγωνιστούν έχουν διακριθεί στις χορογραφίες του Ρούντολφ Νουρέγιεφ και έχουν προαχθεί στο ανώτατο επίπεδο του Μπαλέτου με αυτές. Τους «Etoiles» του Μπαλέτου πλαισιώνουν «Sujets», «Coryphées» και «Quadrilles» του εξαιρετικού Μπαλέτου της Όπερας. Με την ποιότητα και τη μαγική ατμόσφαιρα που αρμόζει σ’ ένα αφιέρωμα στη θρυλική αυτή προσωπικότητα του χορού, τα Αστέρια του Μπαλέτου της Παρισινής Όπερας υπόσχονται μια χορευτική πανδαισία, που δεν πρέπει να χάσει κανένας φίλος του χορού.


Προπώληση: www.abcd.gr / 210 8840600/ viva.gr / 13855



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου