Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Moonlight Sonata,Beethoven Posted: 2011-12-23 01:05:04 UTC+02:00 Πέφτει η σελήνη Υλοποιείται Έρχεται στα πόδια μου την κρατώ. Εγώ ομοίως περπατώ κάτω από το φτερό της Πέφτει η σελήνη και προχωράμε χωρίς όρια. Lucio Muniz Απόδοση: Argy57 Cae la luna se corporiza Viene a mis pies La llevo. Yo voy también andando bajo su ala Cae la luna y vamos sin fronteras. Lucio Muniz " Σε εκείνο τον τόπο, η νύχτα φέρνει ομίχλες, μια υγρασία που μούλιασε το φεγγαρόφωτο. Το σώμα του μουλιασμένο τώρα μέσα σε τούτο το υγρό φεγγαρόφωτο, και ένας παράξενος φόβος τον σταμάτησε. Λίγα βήματα πιο πέρα ήταν οι καταρράκτες των νερών, δεν έκανε βήμα. Στάθηκε εκεί, ανάμεσα στους ασφοδελούς και κοίταξε το τοπίο. Τίποτα δεν μαρτυρούσε αυτό που κρυβόταν πίσω από την αβάσταχτη ομορφιά. Και έκανε λίγα βήματα να φτάσει τα νερά. Ένιωθε παράξενα. Σαν κάποιος να τον παγίδεψε. Δεν πρόφτασε να χαρεί την ομορφιά του τοπίου, το φεγγαρόφωτο τον τρόμαζε, έτσι που τον σαγήνευε υγρό και απειλητικό δεν το άντεχε. Και αποφάσισε να φύγει. Όμως δεν πρόφτασε. Το σώμα του έγειρε αδύναμο, λύγισε πονεμένο, σωριάστηκε πάνω στα νερά που αντανακλούσαν το τρελό φεγγάρι, και τίποτα δεν μπορούσε να το μετακινήσει. Μόνο τα νερά το παρέσερναν στη ροή τους και ένιωσε ανίσχυρος." Μαρία Λαμπαδαρίδου- Πόθου Υγρό φεγγαρόφωτο Εκδόσεις: Κέδρος


Moonlight Sonata,Beethoven

Posted: 2011-12-23 01:05:04 UTC+02:00


Πέφτει η σελήνη
Υλοποιείται
Έρχεται στα πόδια μου την κρατώ.
Εγώ ομοίως περπατώ
κάτω από το φτερό της
Πέφτει η σελήνη και προχωράμε
χωρίς όρια.

Lucio Muniz
Απόδοση: Argy57




Cae la luna
se corporiza
Viene a mis pies
La llevo.
Yo voy también andando
bajo su ala
Cae la luna y vamos 
sin fronteras.

Lucio Muniz



 " Σε εκείνο τον τόπο, η νύχτα φέρνει ομίχλες, μια υγρασία που μούλιασε το φεγγαρόφωτο.
  Το σώμα του μουλιασμένο τώρα μέσα σε τούτο το υγρό φεγγαρόφωτο, και ένας παράξενος φόβος τον σταμάτησε.
  Λίγα βήματα πιο πέρα ήταν οι καταρράκτες των νερών, δεν έκανε βήμα. Στάθηκε εκεί, ανάμεσα στους ασφοδελούς και κοίταξε το τοπίο. Τίποτα δεν μαρτυρούσε αυτό που κρυβόταν πίσω από την αβάσταχτη ομορφιά. Και έκανε λίγα βήματα να φτάσει τα νερά. Ένιωθε παράξενα. Σαν κάποιος να τον παγίδεψε. Δεν πρόφτασε να χαρεί την ομορφιά του τοπίου, το φεγγαρόφωτο τον τρόμαζε, έτσι που τον σαγήνευε υγρό και απειλητικό δεν το άντεχε. Και αποφάσισε να φύγει.
  Όμως δεν πρόφτασε.
  Το σώμα του έγειρε αδύναμο, λύγισε πονεμένο, σωριάστηκε πάνω στα νερά που αντανακλούσαν το τρελό φεγγάρι, και τίποτα δεν μπορούσε να το μετακινήσει. Μόνο τα νερά το παρέσερναν στη ροή τους και ένιωσε ανίσχυρος."
                 Μαρία Λαμπαδαρίδου- Πόθου
                      Υγρό φεγγαρόφωτο
                    Εκδόσεις: Κέδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου